Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви пред Ройтерс днес,

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви пред Ройтерс днес,
Коментари Харесай

Украйна е обнадеждена от разговора на Байдън и Путин

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви пред Ройтерс през днешния ден, че диалогът сред американския президент Джо Байдън и съветския президент Владимир Путин е основал опция за " въздържане и деескалация ".

Кулеба изрази задоволството си от напъните на Съединени американски щати да привлекат Русия на масата за договаряния. Но той добави, че приоритет е правенето на пакет от ограничения за въздържане на Москва от по-нататъшна военна ескалация.

" Самият контакт служи за въздържане и деескалация ", споделя Кулеба в писмен коментар до Ройтерс по отношение на видеосрещата, извършена през вчерашния ден сред Путин и Байдън. " Оценяваме извънредно значимия дипломатически ангажимент на Съединени американски щати в напъните за връщане на Русия на масата на договаряния ", добавя той.

Във вторник Байдън предизвести Путин, че Западът ще наложи " сeриозни стопански и други ограничения " против Русия, ако Москва стартира нова атака против Украйна. В диалога Путин изиска гаранции, че НАТО няма да се уголемява на изток.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР